Csíkfalva

Összes cikk

Legendás karneválon Udvarhelyen

2017. május 28-án a csíkfalvi Tündérkert iskolai színjátszó társulat kicsi csoportja (előkészítős, I-II. osztályos tanulói) Marton Erzsébet Zsófia óvónő és Balogh Tünde tanítónő vezetésével és felkészítésével részt vettek a Székelyudvarhelyen a Székelytámadt várban megszervezett I. Legendárium Karneválon, amelyen a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgye legendáját mutatták be. Tovább »

Nálunk járt a ft. püspök

Május elején vidékünkön tartózkodott főtisztelendő Tamás József gyulafehérvári katolikus segédpüspök. Körútja során több településen tartottak bérmálást: május 7-én Jobbágytelkén és Hodoson 18, május 8-án Jobbágyfalván és Selyében, május 9-én Szentháromságon. Tovább »

Húsvéti locsolás Jobbágyfalván

A rendszerváltás után sok vidéki településen felújították és idei-óráig életben tartották az ősöktől tanult húsvéti hagyományokat, szokásokat. Jobbágyfalván ezeket a kommunista rezsim sem tudta kiölni, és megszakítás nélkül élnek. Az ünnep mindkét napján délután öntözni indul a féfinép. A sereg elején és végén „hamubotosok” vannak, akik távoltartják az idegeneket, de… Tovább »

Új tervek az iskolában

A vidéki iskolák számos kihívással néznek szembe manapság: fő feladatuk a kötelező tanterv átadása és a minőségi, eredményes oktatás biztosítása, de színes, érdekes programokkal kell megtartaniuk az egyre apadó, de a működéshez szükséges gyereklétszámot is. Tovább »