Csíkfalva

Karácsonyi hangulat csecsebecsékkel

A téli vakáció beállta előtt tartotta meg ismét karácsonyi előadását a csíkfalvi általános iskola december 22-én. Az intézmény tornacsarnoka ezúttal kicsinynek bizonyult, ugyanis ezen a napon a községhez tartozó öt település óvodai és kisiskolás csoportjai is képviseltették magukat, továbbá vendégosztályok is érkeztek a nyárádszeredai Deák Farkas Általános Iskolából is, és itt volt a csíkfalviak „testvériskolája”, a jobbágytelki Petres Kálmán Általános Iskola küldöttsége is. Köszöntőjében Balogh Tünde házigazda igazgató köszönetet mondott az iskola reál módszertani körének az idei szervezésért, de a szülőknek és gyerekek is. Ezután a helyi kisiskolások nyitották meg az ünnepi műsort, majd a jobbágytelki és szeredai vendégek adták elő köszöntőjüket, végül a csíkfalvi felső tagozat irodalmi csoportja, kórusa és iskolazenekara lépett fel. Az iskolások az idén környezetvédelmi programokban vettek részt, amiért most labdákkal és pólókkal jutalamazták őket, ugyanakkor egy természetfotós pályázat legjobbjait is: Székely-Benczédi Kinga, Dászkel Valentin és Pál Johanna tanulókat.

Ezután megnyílt a csíkfalvi, szentmártoni, vadadi, búzaházi és csíkfalvi tanulók és óvodacsoportok munkáit bemutató karácsonyi kiállítás és vásár. A zsúfolásig megrakott asztalaikról nem hiányoztak a gyertyatartók, üdvözlőlapok, karácsonyfadíszek, angyalkák, de sütemények és mézes pogácsák sem, a sokféle termékből származó bevételt a csoportok saját szükségleteikre használják fel. A szervezők meleg teával és kaláccsal kínálták meg a résztvevőket, és az iskola suliújságot is kiadott erre az alkalomra.

Marton Irénke nyárádszeredai tanítónő Csíkfalván kezdte pályafutását, ezért most is idevalónak érzi magát és szeretettel jön vissza, amikor teheti. Amúgy a két iskola között jó együttműködés van, gyakran tartanak szakmai és szabadidős találkozókat a csíkfalviakkal, és most adódott alkalma, hogy az osztályát is elhozhassa a vásárba. Köszönettel tartozik a csíkfalvi igazgatónak a csodálatos, felemelő pillanatokért, hogy karácsonyra hangolódhattak és gyönyörködhettek a pedagóguskollegák és diákjaik munkájában. Hasonlóan gyönyörűnek találta a kínált termékeket Mihály Kedei Orsolya jobbágytelki tanárnő is, aki tavaly is itt volt a diákokkal, s mivel partneriskola, idén sem hiányzohattak innen: nagyon jó a hangulat, és nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is ráhangolódhattak az ünnepre – véli.

A diákok munkái szépen fogytak az asztalokról, egyaránt sok szülő és gyerek vásárolt belőlük. Jó ötletnek és jó foglalatosságnak tartja Kománcsik Sándor szülő, hogy a diákok ilyen termékeket állítsanak elő. Az értékesítés révén a gyerekek is láthatják munkájuk eredményét, és a szülők is megbecsülhetik azokat. A kínálat bő volt, minden korosztály más-mással érkezett – mondta el a vásárból elégedetten és asztali díszekkel távozó felnőtt.

A rendezvényen készült fotókat ITT tekintheti meg.