Erdőszentgyörgy

Egyesületek

100 fonat Szociokulturális Egyesület
A 2010. február 10-én bejegyzett egyesület az összefogás, hagyományőrzés és nemzeti identitás megőrzésének céljával alakult.
Bodor Péter Művelődési Egyesület
Az egyesület támogatja az anyanyelvű szakmai oktatást; havonta szervez művelődési rendezvényeket; kéthavonta megjelenteti az Erdőszentgyörgyi Figyelő című lapot.
Erdélyi Magyar Ifjak
A helyi szervezet 2011-től kapcsolódott az országos szervezet tevékenységéhez, azóta végzi értékmegőrző és értéket teremtő munkáját.
Europe Direct Târnava
A 2008-ban létrehozott Küküllő (Târnave) nevű Europe Direct Tájékoztató központ része az Európai Unió irodahálózatának.
Fiatal Erdőszentgyörgyiek Tanácsa – FiEszTa
A 2012-ben létrejött, a helyi ifjúság érdekvédelmi, közképviseleti és érdekegyeztető társulásának fő célja az ifjúság összefogása és mozgósítása annak érdekében, hogy a megszervezett tevékenységek révén a város életét fellendítse, a város javát szolgálja
Pro Unitas Egyesület – Bözöd
A 2006-ban bejegyzett egyesület létrehozását az tette szükségessé, hogy bár a falu önálló településként létezik, ennek ellenére semmi jogi alappal nem rendelkezett.
Zöld Fény Egyesület
Az egyesületet 2006-ban, a helyi Szent György Technológiai Líceum néhány tanára alapította és jegyeztette be, az akkori diákok igényeire válaszolva. Fő célkitűzésként a diákok ökológiai nevelése, a helyi lakosság környezettudatos viselkedésének kialakítása, a város környezetének javítása fogalmazódott meg.
Württemberg Sándor Egyesület
A Württemberg Sándor Egyesület alapításának ötlete még 2008-ban született, majd 2010-ben megtörtént a bejegyzése. Az egyesület tagjai olyan elhivatottságot érző emberek, akik felvállalták a huszárság hagyományainak, szabályainak, erkölcsi alapjainak életben tartását.
Bözödújfaluért Egyesület
Az egyesület alapítói egy lelkes, kis csapat tagjai, akik 2013 nyarán döntöttek az elárasztott Bözödújfalu fennmaradt értékeinek, kulturális emlékeinek megmentéséről.
Kisküküllő Sportegyesület
Az egyesület célja a sportolás népszerűsítése és a folytonosság biztosítása azoknak a már több éve sportoló ifjúsági csapatoknak, amelyek kinőtték a korosztályukat.
Tigers Taekwondo Sportklub
Barabás Lajos József, két danos mester 2012 márciusában tartotta az első taekwondo edzést az erdőszentgyörgyi iskola sporttermében a küzdősportok iránt érdeklődőknek.
Buksi Szülőbizottsági Egyesület
A 2009-ben bejegyzett Buksi nevű szülőbizottsági egyesület jelentősen támogatja a szakképzett pedagógusok munkáját és a gyermekek nevelését az óvodai felszerelések, taneszközök korszerűsítése, fejlesztése révén.