Erdőszentgyörgy

Sajtóvisszhang

Épül az erdőszentgyörgyi óvoda és bölcsőde

A napokban elkezdődött az erdőszentgyörgyi református óvoda és bölcsőde építése – jelenleg az alapokat ássák, de a következő tanévtől már fogadnák a gyerekeket. A beruházás az Erdélyi Református Egyházkerület projektsorozatának részeként, a magyar kormány támogatásával valósul meg. A Küküllői Református Egyházmegye területén három ilyen beruházás várható: Erdőszentgyörgy mellett Segesvár és Backamadaras is hasonló intézménnyel gazdagodik. Tovább »

Aláírták a múzeumra vonatkozó szerződést

Február 7-én Erdőszentgyörgy polgármestere aláírta a finanszírozási szerződést, amely révén megvalósíthatják a tervezett Rhédey-múzeumot a településen, közben folyik a kutató- és gyűjtőmunka – tudtuk meg. Tovább »

Egy lépéssel közelebb a Rhédey múzeumhoz

Február 7-én, szerdán írt alá támogatási szerződést Csibi Attila Zoltán, Erdőszentgyörgy polgármestere a gyulafehérvári székhelyű Vidéki Beruházások Finanszírozási Ügynökségén (AFIR). Ennek értelmében, két éven belül, öt szobás Rhédey kiállítást hoznak létre a kastély emeletén. Tovább »

Megnyílhat a Rhédey-múzeum az erdőszentgyörgyi kastélyban

Két év múlva öt szobás kiállítás nyílhat az erdőszentgyörgyi Rhédey-kastély emeletén, közölte a Maros megyei város polgármesteri hivatala. A régóta tervezett új múzeum finanszírozására Csibi Attila Zoltán polgármester szerdán írt alá szerződést a gyulafehérvári székhelyű Vidéki Beruházások Finanszírozási Ügynökségén (AFIR). Tovább »

Aláírták a szerződést

Február 7-én, szerdán írta alá Erdőszentgyörgy polgármestere, Csibi Attila Zoltán a támogatási szerződést a Vidéki Beruházások Finanszírozási Ügynökség székhelyén, Gyulafehérváron. Ennek értelmében öt szobás Rhédey kiállítást hoznak létre, az ezt követő két évben. Tovább »

Néptáncok határon innen és túl

Néptáncok határon innen és túl címmel indította el háromnapos farsangi rendezvénysorozatát a zombori Magyar Polgári Kaszinó. A doroszlói Gyöngyösbokréta és a bácsgyulafalvi Vackor néptánccsoport mellett fellépett az erdélyi erdőszentgyörgyi Százfonat Szociokulturális Egyesület néptánccsoportja, amelyet Vajdaságban Zombor láthatott először vendégül. Tovább »

Ne hagyjátok a templomot!

Nem látott összefogásnak lehettek szemtanúi azok, akik az elmúlt héten részt vettek Péter Ferenc a Maros megyei RMDSZ és megyei tanács elnöke által szervezett költségvetési kérdésekről szóló gyűlésén. 38 önkormányzat feltétel nélkül fejenként 15 ezer lejjel járult hozzá a Bözödújfalusi templom újjáépítéséért. Tavasszal elkezdik a munkálatokat. Tovább »

Örökségünk őrei az erdőszentgyörgyi diákok

A Szent György Technológiai Líceum 11. B. osztályának 13 diákja idén csatlakozott a Romániai Magyar Demokrata Szövetség által meghirdetett Örökségünk Őrei – Fogadj örökbe egy műemléket programhoz. A gyerekek Erdőszentgyörgy leglátványosabb műemlékét a Rhédey-kastélyt választottak. Tovább »

Újra állni fog a tóba temetett Bözödújfalu temploma

A templom újjáépítését már régóta tervezik, évek óta gyűlnek az adományok, és most 38 Maros megyei önkormányzat is jelezte, hogy anyagilag is támogatják. A tervezett templom ugyanott áll majd, mint az elődje. A toronyban kiállítást rendeznének, a templom falai által közrezárt fedetlen tér pedig rendezvényhelyszín lenne. Tovább »