Sângeorgiu de Pădure

Asociații

În oraş au sediul mai multe organizaţii neguvernamentale:


Asociaţia Culturală Bodor Péter
cu o activitate remarcabilă, care contribuie la îmbogăţirea vieţii culturale a oraşului prin organizarea unui șir de activități și evenimente.

Asociaţia Microregională Târnava Mică Bălăuşeri – Sovata
are sediul înregistrat în oraşul Sângeorgiu de Pădure. Asociaţia este un parteneriat public-privat. Activitatea sa are importanţă microregională. Activează în foarte multe domenii, după necesităţile comunităţilor.

Asociaţia Lumina Verde
, care are obiectiv primordial educaţia, promovarea valorilor şi protejarea mediului înconjurător. Pentru atingerea obiectivelor accesează fonduri şi organizează programe educaţionale de protejarea şi îmbunătăţirea calităţii mediului şi desfăşoară activităţi concrete cu elevi şi tineri. Este membru GAL.

Asociaţia Sângeorgiu
, care s-a constituit pentru administrarea fondurilor externe primite pentru dezvoltarea parteneriatului şi a localităţii din oraşul Varades – Franţa, şi Plan-LesQuates Elveţia. Prin activitatea acestei legături parteneriale s-au obţinut fonduri parţiale pentru reabilitarea clădirii vechi a spitalului, şi construcţia spitalului de pediatrie modern.

Clubul sportiv Sângeorgiu de Pădure
are activitate remarcabilă în dezvoltarea secţiei de haltere. Se ocupă de asigurarea condiţiilor materiale şi tehnice antrenamentelor şi organizării, desfăşurării concursurilor.

Asociatia “ASTRA”
are 153 de ani de activitate si 71 filiale. In aceasta zona Asociatia are 13 ani de activitate culturala, religioasa si sociala, care isi desfasoara activitatea in sase cercuri culturale si un centru cultural.

Asociatia Husarilor Wurttemberg Sandor
aluat nastere in anul 2010. Conform tradițiilor, membri Regimentului 6. Württemberg din Sângeorgiu de Pădure, au depus jurământul în cadrul unei festivități de inițiere a husarilor și de sfințire de drapel. Evenimentul a fost organizat în paralel cu comemorarea contesei Claudia Rhédey. Husarii din Sângeorgiu de Pădure, de altfel, au avut ocazia să se prezinte și la Bruxelles în fața unui public larg: aceștia au fost invitații Balului Maghiar de la Bruxelles ce a avut loc în aprilie cu participarea unor invitați de mare rang. La bal, unde în acest an a fost organizat și o prezentare de produse secuiești, an de an participă și husarii secui.

Asociatia Parintilor “BUKSI”:
in localitate functioneaza din 1946 gradinita cu program redus si din 1950 gradinita cu program prelungit. In 2009 a luat fiinta Asociatia Parintilor “BUKSI” care isi propunea sa sprijine educatia si dezvoltarea invatamantului prescolar.

Asociatia pentru Bezidul Nou
a luat fiinta in anul 2014. Situat în apropiere de Sângiorgiu de Pădure (județul Mureș), Lacul Bezid a reprezentat cândva un sat de o sută optzeci de case, dar care a dispărut sub ape între 1988 și 1989.