Csíkfalva

KEZDŐLAP

Isten hozta Csíkfalva község hivatalos honlapján!

Reméljük, jól érzi magát a virtuális sétán, és megtalálja a keresett információt. Amennyiben segítségre van szüksége, kérjük, forduljon bizalommal munkatársainkhoz.

Üdvözlettel,
Balogh István,
polgármester

Hírek

Új köztisztasági szolgáltató érkezett

A Maros megyei integrált hulladákgazdálkodási rendszer keretében ettől a héttől községünkben is új köztisztasági szolgáltató (a Brantner Veres cég) kezdte el a hulladék begyűjtését és elszállítását. A szolgáltató a múlt héten leszállította azokat a kukákat, amelyek kiosztásra kerülnek a községben, a hivatal munkatársai a napokban ki is szállítják és személyazonossági… Tovább »

Tűzoltók ünnepe Csíkfalván

Két éves szünet után július 9-én a megye legnagyobb önkéntes tűzoltó ünnepét szervezték meg Csíkfalván: a házigazda csapat újjáalakulásának tizedik évfordulóját ünnepelte, de itt tartotta meg az idei közgyűlését és összevont gyakorlatát az Erdélyi Önkéntes Tűzoltók Szövetsége (ÖETSZ) is. Tovább »

Kilépni az emberek közé

Múlt pénteken újabb tanévet zártak iskoláink, egyeseknek újabb vakáció, másoknak az élet egy új szakasza következik. A csengőszó és a Gaudeamus dallamai mellett kiballagott az idei nyolcadik osztály, majd társaikkal együtt a tornateremben izgulhattak még egy kis ideig. Kerekes Katalin iskolaigazgató a tanévzáró alkalmából közönetet mondott munkatársainak az elmúlt év… Tovább »

Gyerekek takarítottak a felnőttek után

Pénteken gyermekekkel teltek meg az utcák a község településein, a délelőtt folyamán osztályok, csoportok járták be a falvakat vagy a Nyárád partjának bizonyos pontjait, és gyűjtötték össze az elhajigált vagy éppen törvénytelenül kiöntött szemetet. Szorgos munkájuk révén mintegy 50 zsák hulladék gyűlt be, és ezt a munkát kellőképpen szerettük is… Tovább »

Történelemből jelesek

Nagyváradon szervezték meg a romániai magyar kisebbség történelme és hagyományai idei országos tantárversenyét, ahol a csíkfalvi diákok nem remélt eredményeket értek el. A 6. és 7. osztályok számára szervezett tantárgyversenyen egy tanintézményt két diák képviselhetett, megyénként az első helyezett, a tömbmagyarságból megyenként két-két csapat utazhatott Nagyváradra. A 6. osztályosok mezőnyében… Tovább »