Csíkfalva

Számlálóbiztos kerestetik

Számlálóbiztost keresünk!

Február 1-jén elkezdődött a romániai nép- és lakásszámlálás, amelynek első szakaszában az adminisztratív adatbázisokból történő adatátvétel zajlik. A népszámlálást az Országos Statisztikai Intézet szervezi, hivatalos oldala pedig a www.recensamantromania.ro, a magyar nyelvű tájékoztatásában a Közpolitikai Elemző Központ Egyesület által üzemeltetett www.nepszamlalas.ro honlap vállal szerepet.

A 2022-es romániai népszámlálás egyik újdonsága, hogy a lakók önállóan, az interneten keresztül is kitölthetik a kérdőívet, ehhez viszont sokaknak van szüksége segítségre. Csíkfalva  Polgármesteri Hivatala 1 kitöltéssegítő népszámlálót toboroz, aki a hivatal által biztosított számlálási pontokon dolgozik 2022.03.14. és 2022.05.15. között.

Jelentkezési feltételek:
– Legalább középfokú végzettség
– Életkor: legalább 18 év
– Tiszta erkölcsi bizonyítvány
– Táblagép-kezelői ismeretek

További feltételek: itt

Azok, akik számlálóbiztosnak jelentkeznének, kérjük, töltsék ki a jelentkezési lapot, hozzák be a Polgármesteri Hivatal iktatójába, vagy küldjék el a vargata@cjmures.ro email címre február 23-áig. A számlálóbiztosokat a Maros Megyei Statisztikai Hivatal választja ki a jelentkezők közül.

Kérdése van?
A válaszokat keresse itt: recensamantromania.ro, nepszamlalas.ro