Csíkfalva

Összes cikk

Tűzoltók ünnepe Csíkfalván

Két éves szünet után július 9-én a megye legnagyobb önkéntes tűzoltó ünnepét szervezték meg Csíkfalván: a házigazda csapat újjáalakulásának tizedik évfordulóját ünnepelte, de itt tartotta meg az idei közgyűlését és összevont gyakorlatát az Erdélyi Önkéntes Tűzoltók Szövetsége (ÖETSZ) is. Tovább »

Kilépni az emberek közé

Múlt pénteken újabb tanévet zártak iskoláink, egyeseknek újabb vakáció, másoknak az élet egy új szakasza következik. A csengőszó és a Gaudeamus dallamai mellett kiballagott az idei nyolcadik osztály, majd társaikkal együtt a tornateremben izgulhattak még egy kis ideig. Kerekes Katalin iskolaigazgató a tanévzáró alkalmából közönetet mondott munkatársainak az elmúlt év… Tovább »

Gyerekek takarítottak a felnőttek után

Pénteken gyermekekkel teltek meg az utcák a község településein, a délelőtt folyamán osztályok, csoportok járták be a falvakat vagy a Nyárád partjának bizonyos pontjait, és gyűjtötték össze az elhajigált vagy éppen törvénytelenül kiöntött szemetet. Szorgos munkájuk révén mintegy 50 zsák hulladék gyűlt be, és ezt a munkát kellőképpen szerettük is… Tovább »

Történelemből jelesek

Nagyváradon szervezték meg a romániai magyar kisebbség történelme és hagyományai idei országos tantárversenyét, ahol a csíkfalvi diákok nem remélt eredményeket értek el. A 6. és 7. osztályok számára szervezett tantárgyversenyen egy tanintézményt két diák képviselhetett, megyénként az első helyezett, a tömbmagyarságból megyenként két-két csapat utazhatott Nagyváradra. A 6. osztályosok mezőnyében… Tovább »

Jöjjön be a Községházára!

Azért, hogy a népszámlálási folyamat gyorsabban haladjon, szakszerű és gyors segítséget nyújtunk a lakosságnak az önkitöltési szakaszban. A Polgármesteri Hivatalban községi önkitöltő segítőpont működik, itt naponta 8 és 16 óra között, illetve csütörtökön 18 óráig, pénteken 12 óráig fogajuk az érdekelteket. Aki segítséget igényel, keresse Varga Ervin alpolgármestert ebben a… Tovább »

ELKEZDŐDÖTT A NÉPSZÁMLÁLÁS!

Igényeljen segítséget! Március 14-én elkezdődött a népszámlálás Romániában. Az idei cenzus újdonsága, hogy most akár ön is kitöltheti a kérdőívet, nem kell megvárni, amíg a számlálóbiztosok önhöz érnek. Március 14. és május 15. között online úton zajlik az ÖNKITÖLTÉSI SZAKASZ, azaz mindenki otthonról egy számítógép vagy tablett segítségével kitöltheti a… Tovább »

Nemzeti ünnepünk 2021

A világjárvány miatt tavaly elmaradt az ünneplés, idén azonban ha szerényebben is, de megtartottuk a magyar szabadságért harcolt ősökre való megemlékezéseket a községben. Tovább »

Nagy Ferencre emlékeztünk

A Seprődi János Nemzetközi Kórusszövetség szervezésében vasárnap került sor Csíkfalván az idei Nagy Ferenc Emlékhangversenyre. A tizenegy évvel ezelőtt elhunyt csíkfalvi zenetanárra, karnagyra és a Kárpát-medencei kórusok egységének megteremtőjére minden ősszel megemlékezek egykori barátai, tanítványai, tisztelői. Az 1935-ben született Nagy Ferenc már tizenhét évesen kórust vezetett, majd nemcsak okleveles zenetanárként… Tovább »