Csíkfalva

Összes cikk

Nemzeti ünnepünk 2021

A világjárvány miatt tavaly elmaradt az ünneplés, idén azonban ha szerényebben is, de megtartottuk a magyar szabadságért harcolt ősökre való megemlékezéseket a községben. Tovább »

Nagy Ferencre emlékeztünk

A Seprődi János Nemzetközi Kórusszövetség szervezésében vasárnap került sor Csíkfalván az idei Nagy Ferenc Emlékhangversenyre. A tizenegy évvel ezelőtt elhunyt csíkfalvi zenetanárra, karnagyra és a Kárpát-medencei kórusok egységének megteremtőjére minden ősszel megemlékezek egykori barátai, tanítványai, tisztelői. Az 1935-ben született Nagy Ferenc már tizenhét évesen kórust vezetett, majd nemcsak okleveles zenetanárként… Tovább »

Napköziavatással kezdődött a tanév

Hétfőn, szeptember 9-én délután kezdetét vette az új tanév a csíkfalvi általános iskolában, ahol a megszokottnál különlegesebb, ünnepélyesebb hangulat volt, hiszen végre valóra vált egy régi álom, elkészült a napközi otthon épülete, ahová beköltözhettek a legkisebb gyerekek. Tovább »

Vendégségben Demény Péterrel

Április 18-án a csíkfalvi iskola vendége volt Demény Péter író, költő, műfordító, szerkesztő, egyetemi tanár, és felesége, Eperjesi Noémi rajztanár, képzőművész. Befogadó közönséggel találkoztak, hiszen több nyárádmenti iskolából érkeztek ide olyan diákok, akik magyar nyelvi tantárgyversenyeken jeleskedtek. Demény Péter a Tamara és a vidámság mellénye című verseskötetét mutatta be, ezt… Tovább »

Megyei versenyen az óvodások

Mindenkinek van egy anyanyelve, kell hogy legyen egy zenei anyanyelve is, és ehhez szorosan kapcsolódik a magyar mozgáskultúra, nem véletlen, hogy tánc közben mindig énekeltek. Addig leszünk magyarok, amíg magyarul éneklünk és magyarul táncolunk”. Kallós Zoltán gondolatát választották mottóul a nyárádszeredai óvodapedagógusok, amikor megszervezték a Kis tehetségek vetélkedője nyárádmenti körzeti… Tovább »

Testvériskolai kapcsolat született

Március 12-én a csíkfalvi iskolába érkezett egy hódmezővásárhelyi tanintézmény küldöttsége: negyvenöt diák és öt felnőtt érkezett kedden délután a csíkfalvi iskolába a Határtalanul program keretében. Balogh Tünde igazgató a csíkfalvi intézményt mutatta be a vendégeknek, a vendégek sajátjukat, a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskolát, majd mindkét fél rövid énekes… Tovább »