Nyárádremete

Összes cikk

FELHÍVÁS – Csatlakozás szennyvízhálózatra !

Minden lakás vagy nem lakáscélú épület tulajdonosának figyelmébe amely háztartási szennyvizet termel-evakuál Nyárádremete községben Nyárádremete, Mikháza, Deményháza, Köszvényes falvakban!!! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a vonatkozó jogszabályi rendelkezések szerint 2023. július 31-ig kötelesek minden háztartási szennyvizet termelő épületet az újonnan létesített közműves szennyvízhálózatba bekötni. A csatlakozási kötelezettség elmulasztása vétségnek minősül, és… Tovább »

FELHÍVÁS !

A kisboltoktól a nagyáruházakig, az ásványvízgyártóktól a vendéglátóhelyekig, valamennyi italt (palackozott vizet, üdítőitalt, sört, bort, szeszes italokat) gyártó és árusító vállalkozásnak regisztrálnia kell a csomagolóanyagokat visszaváltó betétdíjas rendszerbe. Február 28-ig kötelezően regisztrálnia kell minden olyan gyártónak, importőrnek vagy kereskedőnek, amely 0,1 és 3 liter közötti műanyag, üveg vagy alumínium csomagolású… Tovább »

A NEET fiatalok felzárkóztatása a munkaerőpiacon

A NEET (Not in Education, Employment or Training) rövidítés azokra a fiatalokra utal, akik nem vesznek részt foglalkoztatásban, oktatásban vagy képzésben. Romániában tavaly 23,6% volt azoknak a 20 és 24 év közötti fiataloknak az aránya, akik nem vettek részt felsőoktatási vagy szakmai előképzésben és munkahellyel sem rendelkeztek. A kezdeményezés célja,… Tovább »