Nyárádremete

Összes cikk

A NEET fiatalok felzárkóztatása a munkaerőpiacon

A NEET (Not in Education, Employment or Training) rövidítés azokra a fiatalokra utal, akik nem vesznek részt foglalkoztatásban, oktatásban vagy képzésben. Romániában tavaly 23,6% volt azoknak a 20 és 24 év közötti fiataloknak az aránya, akik nem vettek részt felsőoktatási vagy szakmai előképzésben és munkahellyel sem rendelkeztek. A kezdeményezés célja,… Tovább »

Online is leadhatók ezentúl a kérések

Jó hírek Nyárádremete község lakosainak! Digitalizáljuk a polgármesteri hivatallal való kapcsolattartást Miben segít a Regista alkalmazás? Létrehoztuk az online kommunikáció lehetőségét az önkormányzat és a lakosság között Hogy nyilvánul meg ez a mindennapokban? Nyárádremete Község Önkormányzata biztosítja lakosainak az online kapcsolattartás lehetőségét. https://eremitu.regista.ro/ Elkerülhetik a sorban állást, várakozást a Regista… Tovább »

Elindultak Nyárádremete gyalogos zarándokai is

Ismét útnak indultak Nyárádremete Község zarándokai Babba Máriához, hogy hálával adózzanak égi édesanyánknak. Ma reggel Köllő Gábor plébános áldásával vette kezdetét a zarándoklat, ezt követően Balázs Csaba kántor úr kísérte őket imádsággal Nyárádremete falu végéig. Katona Ernő vezetésével 14-en indultak el a három napos zarándok úton, ebből 13-an a község… Tovább »

Imaszalag indult a községünkből

Miként Bánk bán, Katona József drámájának kulcsszereplője, szövevényes, kihívásokkal teli élete elénk tárul a szerző művében, ugyanolyan elánnal, elszántsággal és kitartással rója az elmúlt időszakban többnyire az Erdélyi Mária Út ösvényeit a gyergyóremetei születésű Molnár Levente is. A világhírű operaénekes robusztus vállait nemcsak az időjárás viszontagságai kezdik ki két hetes… Tovább »