Nyárádremete

Pályázati felhívások

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS!

Gazdák figyelmébe❗️❗️❗️

A Vidéki Beruházásokat Kifizető Ügynökség január 4-étől újraindította a fiatal gazdák megtelepedése 40, illetve 50 ezer eurós támogatásának pályáztatását azon fiatalok számára, akik haza szeretnének jönni külföldről és itthon mezőgazdasági vállalkozást indítani. A pályázható összeg 20 millió euró, és a pályázatokat május 4-éig lehet letenni, illetve feltölteni az ügynökség számítógépes rendszerébe.

A támogatásra azok a 41. életévüket be nem töltött gazdálkodók és agrárképzettségű szakemberek pályázhatnak, akik mezőgazdasági, agrár-élelmiszeripari, állategészségügyi vagy agrár-közgazdaságtani tanulmányaikat az utóbbi öt esztendőben (60 hónapban) külföldi – EU-s és EU-n kívüli – felsőoktatási intézményekben végezték, és sikeresen befejezték. Pályázhatnak azok a fiatalok is, akik külföldön az elmúlt két esztendő alatt legalább 3 hónap megszakítatlan munkaviszonnyal a mezőgazdaság, az élelmiszeripar vagy az állategészségügy területén dolgoztak.

A pályázattal kapcsolatban bővebb információt az alábbi linkeken találhatnak:
Ugyanakkor felhívjuk a gazdák figyelmét, hogy kövessék figyelemmel honlapunkat valamint a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete honlapját (szekelygazda.ro) mivel júniustól újabb pályázati lehetőségek várhatók a 41 év alatti gazdák számára.